Kunstmoment 2011

« Ga terug naar alle nieuwsberichten

In het weekend van 9 en 10 april vindt in Gouda het kunstmoment plaats: vele kunstenaars exposeren hun werk in diverse ateliers en galeries door heel Gouda. Ook Ars Vivendi opent haar deuren. In onze praktijk exposeert Jan Stolle zijn schilderijen. En Ilse Breen ( leefkunst.com) exposeert met een interactief project: De AanraakMobiel.

Jan Stolle is geboren op 12 juli 1931 in Delft. Is als schilder autodidact. Heeft een korte tijd les gehad aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Later privé-les van de schilder/docent Gilles van Oosten, verbonden aan dezelfde academie.

Na zijn pensionering wijdt hij zich geheel aan het schilderen. Zijn werk is te kenmerken als expressief abstract. Elementen als evenwicht, ritme en spanning zijn de voornaamste kenmerken om de aandacht vast te houden. Dat is het proces van het creëren van beweging op zijn kleurrijke schilderijen.

De AanraakMobiel
Kunst wil aanraken. Of de kunstenaar wil laten zien wat haar/hem aanraakt.
Leefkunst wil laten zien wat JOU aanraakt.
Tijdens Kunstmoment Gouda kun je op zaterdag 9 april voorwerpen, foto’s, tekeningen, teksten of iets anders in de AanraakMobiel komen plaatsen. Alles wat je in de Mobiel zet staat voor iets wat jou raakt. Denk bijvoorbeeld aan de eerste echte lentezon, de handen van je lief, een compliment, de geur van vers brood, het eerste doelpunt van de wedstrijd, een tekening van je kind, je lievelingsmuziek, appeltaart met kaneel, en, en….!
Op deze manier ziet iedereen wat jou aanraakt en kunnen we het (uit)delen!
Je kunt ook ter plaatse iets tekenen, schilderen, boetseren, schrijven en in de mobiel plaatsen.
De AanraakMobiel vind je op zaterdag 9 april van 13.00 tot 16.00 uur in de buurt van haptonomiepraktijk Ars Vivendi – daar worden tenslotte dagelijks mensen aangeraakt – aan de Karnemelksloot 111 in Gouda.