Nieuws

Een aanraking is een eerste levensbehoefte

Dit weekend stond dit mooie artikel in de Volkskrant. Een artikel over wat een gebrek aan aanraking met een mens doet. Een situatie waar wij nu met z’n allen in de 1,5 meter maatschappij opeens masaal voor zijn komen te staan. En waar sommige mensen, denk aan bijvoorbeeld alleenstaanden,(alleenstaande) oudere mensen, zieke mensen, al eerder mee in aanraking kwamen.

Lees verder »

Uitleg haptotherapie bij Radio Gouwestad

Via Radio Gouwestad was daar ineens de uitnodiging aan Margreet om Gast van de Week te zijn. Een uur lang is er een programma gewijd aan haar vak, de haptotherapie. Met veel plezier en vanuit haar hart gaat Margreet op de vragen van Julius in. Aan de hand van een aantal casussen legt zij uit waar haar vak over gaat. U kunt de opname hier beluisteren:

Wat een vak: Haptotherapie

Natuurlijk zeg ik meteen ‘JA’ op de vraag of ik wat wil vertellen over ons vak. Haptotherapie stond centraal in het radioprogramma op NPO Radio 5 in het programma: wat een vak.

In het eerste deel van het programma krijgen de luisteraars de gelegenheid het vak dat centraal staat aan de hand van een aantal hints te raden. Een leuk concept dat meer aandacht trok dan ik had verwacht. Binnen een kwartier na het programma kreeg ik het fragment al via-via op mijn WhatsApp van collega’s die mij hadden gehoord. Hoe mooi is dat!

In de tweede helft van het programma kreeg ik de gelegenheid om te vertellen waar ons vak over gaat. Graag deel ik dit interview. Ik hoop dat het is gelukt om in een paar minuten een indruk te geven van ons mooie vak.

Veel luisterplezier,

Margreet

Beluister het fragment van Radio 5.

Yvonne vertelt…

Tijdens ons jubileumjaar hebben wij de eer Yvonne van Gennip in onze praktijk te ontvangen. Zij is de tante van onze collega Tessa en heeft tijdens haar schaatscarrière veel steun ervaren van Ted Troost. Het was een inspirerende avond waarbij Yvonne enthousiast en open vertelt hoe zij alles destijds ervaren heeft en er nu tegen aan kijkt.

Deel 1 gaat over hoe haptonomie haar bewust maakte van haar lijf en hielp van het ‘vechten naar het glijden’ over het ijs.

 

Vrede kun je leren

Op weg naar vakantie is dit het eerste boek dat ik oppak. Een tip had me toch nieuwsgierig gemaakt. Meestal houd ik niet van zulke titels. Komt in de buurt van: ‘7 stappen naar geluk’ en dergelijke en daar geloof ik gewoon niet in. Kan me voorstellen dat die zelfhulpboeken tot steun kunnen zijn, toch denk ik dat dat tijdelijk houvast is.

Dit boekje is van begin af aan anders. Gelukkig duurt de reis lang genoeg en lees ik het in 1 keer uit. Ik raad het daarom iedereen aan te lezen!
Voor mij is het een feest van herkenning: vrede begint namelijk bij innerlijke vrede! Hoe goed ken jij jezelf? En kun je naar je eigen patronen en reacties kijken vanuit mildheid en compassie? Wanneer je met compassie naar jezelf kunt kijken en je kunt en durft te accepteren dat je bent wie je bent, ontstaat er ook ruimte om met compassie en empathie naar de ander te kijken. Het mooist is als dat je los maakt van oordeel en ego en dat er veel meer mag zijn wat er is.
Deze visie streef ik in al mijn werk voortdurend uit te dragen. Dat maakt het zo boeiend, want daarin ben ook ik nooit klaar met ontdekken en ontwikkelen. Iedere ontmoeting is voor mij weer boeiend en leerzaam.

David en Thomas hebben hun boek in 3 delen verdeeld. Zij beginnen met het uitleggen waarom het zo van belang is jezelf te kennen, vervolgens vertalen zij dat naar de omgang met je omgeving en voeren een mooie dialoog welke impact dat kan hebben op uiteindelijk de wereldvrede.

Ik vind het een mooie koppeling en passende missie: innerlijke vrede draagt bij aan vrede met elkaar!
Ik nodig u allen uit dit boekje te lezen en daar waar innerlijke vrede wringt kijkt één van ons graag mee hoe je in balans kunt komen met dat wat je denkt, voelt en doet!

Veel leesplezier,
Margreet

Yvonne van Gennip bezoekt Ars Vivendi

Dit jaar is het al weer 10 jaar geleden dat Erik en Margreet met Ars Vivendi zijn begonnen! Inmiddels is Tessa aangesloten en vieren we ons jubileumjaar graag door ieder kwartaal iets aan te bieden. In dit tweede kwartaal zijn we in de gelegenheid om schaatskampioen uit Galgary, Yvonne van Gennip uit te nodigen. Zij wil graag in een informeel interview met ons delen wat haptonomie voor haar heeft betekent.

Deze week zijn de uitnodigingen de deur uit gegaan. Wij kiezen voor de intieme sfeer van onze praktijk. We hebben plaats voor 30 mensen dus al u geïnteresseerd ben stuur dan een mail. U krijgt de bevestiging van ons of er nog plaats is.

Lees verder »

Ars Vivendi opent haar deuren tijdens Open Atelier Gouda

Zaterdag 8 april en zondag 9 april opent Ars Vivendi weer haar deuren om u van kunst te laten genieten. Wij zijn onderdeel van de Open Atelier Route in Gouda. Nu alweer voor het vijfde jaar combineren Sonja Hopmans en Yuri van Zeijl hun kunstwerken tot een prachtige expositie.

 Bij het inrichten van de expositie op vrijdagmiddag maken we de praktijk helemaal leeg en gaan dan met zijn drieën onderzoeken hoe de schilderijen van Sonja het beste combineren met de beeldhouwwerken van Yuri. Ik kijk er naar uit dit weer te doen. Het is voor ons ook ieder jaar weer een mooie verassing om te zien hoe kunst elkaar kan aanspreken en versterken.

 

Dit jaar hebben we als extra toegift een derde kunstenaar erbij: zangeres Helen Franke komt op beide dagen om 14, 15 en 16 uur zingen. Zij heeft bij de diverse kunstwerken songs gemaakt.

Kom gerust langs!

Hart voor jezelf

Ars Vivendi bestaat dit jaar 10 jaar. Daar zijn wij trots op. Daarom bieden we ieder kwartaal een jubileumactiviteit aan. In het eerste kwartaal verzorgt Tessa deze workshop.

Lees verder »

WinterTijdChallenge 2016

gouda-zwemt-voor-spieren-2016-poster-2-01Ook dit jaar organiseert Ars Vivendi samen met de Goudse Reddingsbrigade en Sport.Gouda de WinterTijdChallenge voor Spieren voor Spieren. Waarom? Gewoon omdat het een mooie kans is voor iedereen om zijn gezonde spieren in te zetten voor het onderzoeken en behandelen van kinderen met spierziekten.

Vorig jaar was het een groot succes. Dit jaar gaan we er met elkaar weer een gezellige nacht van maken. De KidsChallenge is inmiddels al geweest en een aantal kinderen hebben met elkaar een mooi bedrag van ruim 860 euro bij elkaar te zwemmen.

Samen met Senna, die zelf spierziekte heeft, zijn we langs een aantal basisscholen geweest, hebben we afgelopen zaterdag deelgenomen aan een radio-programma en zijn er opnames gemaakt voor de lokale zender. kortom, we krijgen aandacht genoeg en zo rustig aan schrijven er ook steeds meer zwemmers in. De nieuwe wethouder van Sport, Jan-Willem van Gelder, komt s nachts het startsein geven. Het belooft weer een mooie nacht te worden! Inschrijven en doneren kan via www.goudazwemtvoorspieren.nl

Senna en ik hebben er zin in!!