WinterTijdChallenge

« Ga terug naar alle nieuwsberichten

Spieren voor Spieren - Wintertijd Challenge Gouda ZwemmenOp initiatief van Ars Vivendi en in samenwerking met de Goudse Reddingsbrigade en Sport.gouda organiseren we dit jaar in het Groenhovenbad in Gouda de WinterTijdChallenge! We gaan in de nacht van 24 op 25 oktober, wanneer de klok een uur wordt teruggezet, dit extra uur benutten om onze gezonde spieren in te zetten voor Spieren voor Spieren. 

Voor mensen met een spierziekte is bewegen niet meer vanzelfsprekend. Spieren voor Spieren investeert in de 3 b’s: Begrijpen, Behandelen en Blijdschap. Een mooie visie van waaruit ze de meestal kinderen optimaal willen helpen. Dit vraagt om financiële middelen en vandaar het sponsor zwemmen.

Voor iedereen vanaf 12 jaar is het mogelijk om een record te vestigen door van 2.00 – 2.00 uur meer banen te zwemmen ooit. Meld je aan via goudazwemtvoorspieren.nl.

Voor kinderen onder de 12 jaar met een zwemdiploma A is het mogelijk om s middags te komen zwemmen. Voor hen is er een sponsorformulier te vinden op de website goudazwemtvoorspieren.nl en daarmee kunnen ze tussen 13 en 17.30 uur naar het zwembad komen om hun eigen record te zwemmen.

Natuurlijk willen we dit nieuws graag zo breed mogelijk onder de aandacht brengen in Gouda en omgeving. De landelijke campagne van Spieren voor Spieren is vanaf 5 oktober begonnen.

Om zoveel mogelijk kinderen te vertellen van onze actie ga ik in de week voor de herfstvakantie samen met Dylan en zijn moeder langs de basisscholen. Dylan heeft zelf spierziekte en weet als geen ander wat het is als je niet zomaar kunt bewegen zoals je zou willen. Hij kan helder vertellen wat dat voor hem betekent en hoe belangrijk het onderzoek en zijn behandeling daarin voor hem zijn.

Het organiseren van dit evenement vind ik echt inspirerend. Het is gelukt om samen met mensen van de Goudse Reddingsbrigade, Sport.Gouda en de moeder van Dylan in een paar weken tijd alles in de steigers te zetten. Ook de ondersteuning van Spieren voor Spieren werkt mooi en heeft mij nog meer respect gegeven voor al het werk dat zij doen. Ik hoop van harte dat het op 24 oktober zowel ’s middags tijdens de KidsChallenge als ’s nachts tijdens de WinterTijdChallenge een gezellige drukte wordt in het Groenhovenbad. En dat iedereen met plezier komt zwemmen voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar het ontwikkelen van een expertisecentrum in Utrecht.

Ik heb er zin in! Komt u ook?

Margreet

www.goudazwemtvoorspieren.nl