Vrede kun je leren

« Ga terug naar alle nieuwsberichten

Op weg naar vakantie is dit het eerste boek dat ik oppak. Een tip had me toch nieuwsgierig gemaakt. Meestal houd ik niet van zulke titels. Komt in de buurt van: ‘7 stappen naar geluk’ en dergelijke en daar geloof ik gewoon niet in. Kan me voorstellen dat die zelfhulpboeken tot steun kunnen zijn, toch denk ik dat dat tijdelijk houvast is.

Dit boekje is van begin af aan anders. Gelukkig duurt de reis lang genoeg en lees ik het in 1 keer uit. Ik raad het daarom iedereen aan te lezen!
Voor mij is het een feest van herkenning: vrede begint namelijk bij innerlijke vrede! Hoe goed ken jij jezelf? En kun je naar je eigen patronen en reacties kijken vanuit mildheid en compassie? Wanneer je met compassie naar jezelf kunt kijken en je kunt en durft te accepteren dat je bent wie je bent, ontstaat er ook ruimte om met compassie en empathie naar de ander te kijken. Het mooist is als dat je los maakt van oordeel en ego en dat er veel meer mag zijn wat er is.
Deze visie streef ik in al mijn werk voortdurend uit te dragen. Dat maakt het zo boeiend, want daarin ben ook ik nooit klaar met ontdekken en ontwikkelen. Iedere ontmoeting is voor mij weer boeiend en leerzaam.

David en Thomas hebben hun boek in 3 delen verdeeld. Zij beginnen met het uitleggen waarom het zo van belang is jezelf te kennen, vervolgens vertalen zij dat naar de omgang met je omgeving en voeren een mooie dialoog welke impact dat kan hebben op uiteindelijk de wereldvrede.

Ik vind het een mooie koppeling en passende missie: innerlijke vrede draagt bij aan vrede met elkaar!
Ik nodig u allen uit dit boekje te lezen en daar waar innerlijke vrede wringt kijkt één van ons graag mee hoe je in balans kunt komen met dat wat je denkt, voelt en doet!

Veel leesplezier,
Margreet