We blijven open »

Workshop ‘Stress’ start 20 september 2018

Stress…..zo herkenbaar. Maar wat als het ook echt gaat leiden tot lichamelijke klachten?
Stress negeren en nog maar weer een stapje harder zetten gaat misschien nog. Maar niet meer voelen welke invloed stress op je lijf heeft wordt uiteindelijk wel ‘ongezond’.
Ben jij je ervan bewust dat bijvoorbeeld verminderde concentratie, darmklachten, slapeloosheid en pijn door te veel stress kunnen ontstaan?

In 4 bijeenkomsten word je je bewust welke invloed stress heeft op jouw lijf en dus ook op jou. Je krijgt kennis en inzicht, gaat aan den lijve onderzoeken en ervaren welke impact stress op jou heeft. Je gaat ontdekken hoe je stressklachten eerder kunt herkennen en gaat samen uitvinden hoe je er anders mee om kan leren gaan.

Thema’s 

1e dagdeel: Wat is stress en hoe herken je stress bij jezelf?
2e en 3e dagdeel: Hoe werkt stress in je lijf en hoe ga je daar op een gezonde manier mee om?
4e dagdeel: Vitaliteit en veerkracht

Locatie 

Erik Siegers en Tessa Lenderink geven de workshop in de praktijkruimte van Ars Vivendi aan de Karnemelksloot 111 te Gouda. De groep bestaat uit 6-8 deelnemers.

Data

Eerste groep start:

 • donderdag 20 september 9:30 tot 11:00 uur
 • donderdag 27 september 9:30 tot 11:00 uur
 • donderdag 4 oktober 9:30 tot 11:00 uur
 • donderdag 11 oktober 9:30 tot 11:00 uur

Wanneer deze dagen niet uitkomen maar je wel interesse hebt, neem dan contact met ons op, er zijn meerdere data mogelijk.

Kosten

170,- , waarbij er wellicht de mogelijkheid is om deel uit de aanvullende verzekering vergoed te krijgen.

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Erik (erik@ars-vivendi.nl of 06-4031 6704) of Tessa (tessa@ars-vivendi.nl of 06-8200 4862).

Kennismaking met Haptonomie

Haptonomie

Haptonomie is de wetenschap van de affectiviteit. 'Hapto' komt van het werkwoord 'haptein' en betekent: ik raak aan, ik verenig, ik vestig een relatie, ik hecht mij aan, ik neem via de tast contact op om te helen, te genezen, te bevestigen.

Margreet van Nieuwkoop

Ik ben van oorsprong fysiotherapeut. Ik heb gewerkt in een particuliere praktijk en in een verpleeghuis. Naast het integreren van de haptonomie in de fysiotherapie heb ik als leidinggevende in het verpleeghuis en als trainer in de gezondheidszorg veel plezier ervaren in het toepassen van de haptonomische principes.

Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik partner van NextSteps.nu en LTC training. Beide bedrijven staan voor het aanspreken van authentiek gedrag van zowel mens als organisatie. Door het essentiële potentieel in de mens aan te spreken ontstaat balans en creativiteit. Voor mij gaat het in essentie over het maken van écht contact, met jezelf en met elkaar.

 
Lid van VVH: 491A AGB-code: 90034543 KvK-nummer: 24462797 E-mail: margreet@ars-vivendi.nl

Erik Siegers

Ik ben van oorsprong fysiotherapeut en manueel therapeut. Ik werk ook samen met 3 andere maatschapsleden in een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie in Gouda. Daar heb ik na het volgen van de basisopleiding haptonomie ook gewerkt als fysiotherapeut op haptonomische basis.

Samen met Margreet heb ik de opleiding tot haptotherapeut in Doorn afgerond in 2006. Ik werk sinds de oprichting van Ars Vivendi in 2007 parttime als fysiotherapeut in Fysiotherapeutisch Centrum Achterwillens, de andere helft als geregistreerd haptotherapeut bij Ars Vivendi.

Ik ervaar het werken op twee locaties met vaak zeer verschillende hulpvragen als verfrissend en afwisselend.

 
Lid van VVH: 415A AGB-code: 90032377 KvK-nummer: 51097508 E-mail: erik@ars-vivendi.nl

Tessa Lenderink

Ik ben van oorsprong fysiotherapeut en manueeltherapeut. Toen ik in 2010 de basisopleiding haptonomie afrondde, wist ik dat ik het vak gevonden had waar ik me graag verder in wilde verdiepen en ontwikkelen. Ik ben doorgestroomd in de opleiding haptotherapie en per oktober 2015 ben ik werkzaam bij Ars Vivendi.

Aanvankelijk combineerde ik mijn praktijkwerk met mijn baan als leidinggevende bij revalidatiecentrum Heliomare, afdeling arbeidsintegratie. Sinds januari 2018 richt ik me helemaal op mijn werk als haptotherapeut. Mijn eerdere werkervaring als fysio-/manueeltherapeut en leidinggevende neem ik in mijn haptotherapeutische begeleiding mee.

In de haptotherapie draait het voor mij om verbinding. Verbinding met jezelf (je lijf, gevoelens, emoties en gedachten) en verbinding met anderen. Haptotherapie herstelt je natuurlijke verbindende vermogen en/of doet dit vermogen groeien.

 
Lid van VVH: 752A AGB-code: 90102229 E-mail: tessa@ars-vivendi.nl

Tanja de Korte

Ook ik ben van oorsprong fysiotherapeut. Toch greep haptonomie mij meer dus deed ik de opleiding tot haptotherapeut in Doorn, die ik in 2016 afrondde. In mijn baan bij het Spine and Joint Center, een revalidatiecentrum in Rotterdam, kon ik mijn ‘oude’ vak en het nieuwe samenbrengen en de mens als geheel benaderen. Sinds oktober 2018 maak ik onderdeel uit van het team bij Ars Vivendi. Naast de praktijk in Gouda werk ik ook in Zoetermeer en in Den Haag (Wateringse Veld).

Haptotherapie gaat voor mij over het (her)kennen en vooral ervaren van je gevoelsleven. Wat heeft je lichaam je te vertellen en op welke manier maakt het zich voelbaar. Dit is voor iedereen weer anders. Dat maakt ons vak zo boeiend en afwisselend.

 
Lid van VVH: 744A AGB-code: 90102017 E-mail: tanja@ars-vivendi.nl

Nieuws

Hoe de lichaamstherapeut je met beide benen op de grond krijgt

Tessa heeft bezoek gekregen van een journalist van de Correspondent, die graag wilde zien en ervaren wat haptotherapie kan betekenen. Hij omschrijft dat in het artikel ‘Hoe de lichaamstherapeut je met beide benen op de grond krijgt‘ op een mooie manier.

Routebeschrijving

Contact

Als wij de telefoon (0182 – 672280) niet kunnen opnemen krijgt u ons antwoordapparaat te horen. Spreek gerust in, wij bellen spoedig terug.

Stuur ons een mail naar info@ars-vivendi.nl of via onderstaand formulier.

  * verplicht veld

  Karnemelksloot 111
  2806BD Gouda
  0182 - 672280